İkinci Covid-19 Serimiz Başladı!

Resim
Farklı alanlardan hocalarımızla pandemiyi incelediğimiz “COVID-19 Serisi”nin 3 oturumdan oluşan ilk bölümünü aralık ayında gerçekleştirmiştik. İlk oturumda Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Doç Dr. Zerrin Yuluğkural hocamız Viral Salgınlar Arasında COVID-19 Pandemisinin Yeri konulu sunumu yapmıştı.

İkinci oturumda Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Galip Ekuklu hocamız COVID-19’a Güncel Bakış konusuyla bizlerle birlikteydi.

İlk bölümün son oturumunda da Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Bilkay Serez hocamız olgu sunumları ile desteklediği ve klinik deneyimlerinden de bahsettiği COVID-19’a Yakından Tanık Olmak konulu sunumu ile bizleri bilgilendirmişti.

Şimdi de “COVID-19 Serisi”nin ikinci bölümü ile sizlerleyiz. İkinci bölümün ilk oturumunda pandemiyi mikrobiyolojik açıdan inceledik. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’ndan Arş. Gör. Dr. Gülcan Kuyucuklu COVID-19 Teşhis Testleri ve Prosedürleri konulu sunumuyla konuğumuz oldu. Katılımcılar tarafından merak edilen sorular hocamız tarafından cevaplandıktan sonra oturum sonlandırıldı.

Bütün hocalarımıza, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen bütün ekip arkadaşlarımıza ve ilgilerinden ötürü katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Bilimle kalın, BAT’la kalın.

Resim
Resim
Resim

Bu içerik 14.01.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 191 kez okundu.