Hakkımızda

Topluluğumuz, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü bünyesindeki Sağlık Spor ve Kültür Daire Başkanlığına bağlı olup 1990’dan beri Trakya Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel sosyal ve akademik gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar arasında etkili sunum teknikleri, bilimsel araştırmalara giriş, makale okuma, literatür tarama, deney hayvanlarıyla çalışma kursunun düzenlenmesini sağlama gibi mesleki kazanımların yanı sıra; seminer düzenleme, film gösterimleri, toplu yemek organizasyonları gibi sosyal gelişime katkı sağlayan çalışmalarda yer almaktadır.
TÜBAT’ın önemli görevlerinden biri de ulusal tıp öğrenci kongresi düzenlemek, ulusal ve uluslararası çapta düzenlenen kongrelerde üniversitemizin temsil edilmesini sağlamaktadır. Bu misyonu ile TÜBAT hem Edirne’de hem Türkiye’de sosyoekonomik gelişime katkı sağlarken, geleceğin bilim insanlarının yetişmesine destek olmaktadır.
Ayrıca TÜBAT; ULUBAT aktif üyesidir ve ULUBAT'ın yürüttüğü öğrenci yaz staj programları, bilimsel araştırmalar, sosyal sorumluluk projeleri ve çeşitli kongre ve seminerler gibi aktivitelerde aktif rol almaktadır.
Bu içerik 17.02.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2239 kez okundu.