Dudak Damak Yarıklarına Multidisipliner Yaklaşım Serisini Gerçekleştirdik.

Geçtiğimiz günlerde TÜDENT topluluğu ile birlikte Dudak Damak Yarıklarına Multidisipliner Yaklaşım adlı etkinlik serimizi gerçekleştirdik. İki oturumdan oluşan serinin ilk oturumu 11 Nisan günü Prof. Dr. Hakan Gürkan hocamızın Dudak Damak Yarıklarına Genetik Yaklaşım sunumuyla başladı. Prof. Dr. Yağmur Aydın’ın Dudak Damak Yarıklarında Cerrahinin Yeri sunumuyla birinci oturumu tamamladık. Oturum sonunda değerli hocalarımız katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

İkinci oturum ise 18 Nisan günü Dr. Öğr. Üyesi Pamir Meriç’in Dudak Damak Yarıklı Hastalarda Ortodontistlerin Rolü sunumu ile başladı. Devamında Prof. Dr. Maviş Emel Kulak Kayıkçı’nın Dudak Damak Yarıklarında Dil ve Konuşma Terapisi Yaklaşımı ile serimizi sonlandırdık.

Etkinliklere ilgiyle katılan herkese ve beraber bir etkinlik yapma fırsatı bulduğumuz Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinden oluşan TÜDENT topluluğuna teşekkür ederiz.

ResimResimResimResimResim

Bu içerik 18.04.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 387 kez okundu.