COVID-19 Serimizin 2.bölümünün son oturumunu gerçekleştirdik.

COVID-19 Salgını, sağlıklı toplumsal yaşamın sağlıklı çevresel sisteme bağlı olduğunu daha da açık bir şekilde görmemizi sağladı. Ve bu salgının dünya çapında insan hayatı üzerinde önemli etkileri oldu.

Biz de bu oturumumuzda COVID-19 ve Çevre konusunu ele aldık. Oturum konuğumuz Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Öğr. Gör. Begona Rodriguez Rueda hocamız oldu. COVID-19 Salgınının maske, eldiven, önlük, şişelenmiş el dezenfektanları gibi tek kullanımlık plastik ürünlerin üretimi ve tüketimindeki artışın çevre ve iklim üzerindeki etkilerinden bahsedildi. İngilizce olarak gerçekleşen oturumumuz, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. Sınıf öğrencisi, TÜBAT Başkan Yardımcımız Selin Can tarafından simültane çevrildi.

Hocamıza, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen bütün ekip arkadaşlarımıza ve ilgilerinden ötürü katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Bilimle kalın, BAT’la kalın.

Bu içerik 18.01.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 225 kez okundu.