Bir Can Daha: Afet Sonrası İlk Yardım

Resim
Afet, insanlar için fiziksel, ekonomik, sosyal ve çevresel kayıplar doğuran, normal yaşamı ve insan faaliyetlerini durdurarak veya kesintiye uğratarak toplulukları etkileyen, etkilenen topluluğun yerel imkân ve kaynaklarını kullanarak baş edemeyeceği doğal, teknolojik veya insan kökenli olayların sonuçlarıdır.

 Ülke olarak acı tecrübeler yaşadığımız afet sorununu, özellikle deprem sonrası enkaz altında kalanlara acil yaklaşımla tıbbi desteğini konu alan etkinliğimizde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ömer Salt hocamız “Bir Can Daha: Afet Sonrası İlk Yardım” konulu sunumu ile bizlerleydi. Sunumunda hocamız, Afet Nedir? Afette Triyajın Yeri ve Önemi Nedir? İlk Yardım Nedir ve Kimler Yapabilir? Acil tedavi nedir?  sorularına cevap verdi ve Yara türlerine değindi. Sunumun ardından katılımcılar tarafından merak edilen sorular cevaplandı.

Hocamıza, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen bütün ekip arkadaşlarımıza ve ilgilerinden ötürü katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Bilimle kalın, BAT’la kalın.
ResimResim

Bu içerik 30.01.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 265 kez okundu.