'Arttırılmış Gerçekliğin Tıp Eğitiminde ve Tıbbın Geleceğinde Yeri' adlı etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Resim
   Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu(TUBAT) olarak “Arttırılmış Gerçekliğin Tıp Eğitiminde ve Tıbbın Geleceğinde Yeri” adlı etkinliğimizi gerçekleştirdik.
   Karma gerçeklik teknolojisiyle medikal simülasyon platformu geliştirilmesi konulu projesiyle TÜBİTAK BİGG desteği kazanan, İstanbul Tıp Fakültesi’nde Türkiye’nin ilk arttırılmış gerçeklik laboratuarı olan “İ.Ü. Medikal Hologram Laboratuarı” açılışına öncülük eden ve  ABD’nin Smart Health Organizasyonu tarafından “Top 50 Smart Healthcare Leaders” listesine seçilen İ.Ü. Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalından Dr. Mürsel Haspulat Hocamız bize deneyimlerini aktardı.
   Sanal gerçeklik, arttırılmış gerçeklik ve karma gerçekliğin neler olduğu, kullanım alanları ve tıp eğitiminde nasıl uygulanacağı ile ilgili bilgiler veren hocamız “İ.Ü. Medikal Hologram Laboratuarı”nın nasıl kurulduğunu ve öncesinde neler yaptığını anlattı. Sorun çözümü ve proje geliştirmenin önemini vurgulayan hocamız katılımcıların sorularına cevap verdikten sonra sunumunu sonlandırdı.
   Değerli önerilerde bulunan, bilgi ve deneyimlerini aktaran hocamıza ve oturumu ilgiyle takip eden tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ederiz.
Resim
Resim
Resim
Bu içerik 23.12.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 151 kez okundu.