Aday Öğrencilere: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hakkında

Fakültemiz

1974 yılında İstanbul Üniversitesi'nden köken alarak kurulan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, 48 yıllık oldukça köklü ve donanımlı bir fakültedir.

Tıp fakültemiz, tarihi ve sosyokültürel açıdan çok değerli bir şehir olan Edirne'nin girişinde Balkan Kampüsü'nde yer alıyor. Kampüs içinde üniversite hastanesi, rektörlük binası, merkez kütüphane, yüzme havuzu, spor salonu, kongre merkezi ve birkaç farklı fakülte daha vardır. Ayrıca yine kampüsümüzdeki Delta Yaşam Merkezi'nde market, kırtasiye ve yeme içme mekanları mevcuttur.

Eğitim

Fakültemiz akredite olup 113'ü profesör, 40'ı doçent olmak üzere 233 öğretim görevlimiz vardır. Hocalarımızın pek çoğu öğrenci dostu, oldukça yardımcı ve araştırmaya yönlendiricidir.

İlk 3 sene fizyoloji, biyokimya, anatomi gibi temel bilimlere ayrılıyor. 1 eğitim döneminde 4 kurul var. Her kurulda farklı bir tema üzerinden dersler görülmekte ve tüm derslerden tek bir vize ve final sınavına giriyoruz. Dersler Ratıp Kazancıgil Derslik Binasında işleniyor. Binada kuru, ıslak ve çok amaçlı (anatomi) 3 laboratuvarımız var. Her kişiye bir mikroskop düşüyor, maket ve kadavralarımız da yeterli. Her kurulda PDÖ (probleme dayalı öğrenme) dediğimiz kendi kendine öğrenmeye dayalı dersler görüyoruz. Burada adım adım dedektif gibi vaka çözümlemeleri yapıyoruz ve öğrenme hedeflerimizi belirleyip araştırıyoruz.

4 ve 5. sınıflar stajlara ayrılmıştır. Yine her sene 4 staja ayrılıyor ve her stajdan bir sözlü, bir final sınavına giriliyor. Dersler Eski Derslik Binası'nda işleniyor. Sınıf 4 gruba bölünüyor. Bu seviyede PDÖ'ye çok benzer OTÖ (olgu temelli öğrenme) derslerimiz var.

Bilimsel Araştırma

Teorik ve uygulama derslerinin yanı sıra her sene BOY (bilimokuryazarlığı) dersiyle 5-6 kişilik gruplar ve hocamız ile akademik hayata giriş yapıyoruz. Böylece her öğrenci makale çeşitlerini, makale okumayı öğreniyor en sonunda 5. sınıfta her grup bir bilimsel çalışma yapıp poster sunumu yapıyor.

Bilimsel açıdan öğrencileri çok destekleyen bir eğitim sistemi ve hocalarımız var. Aynı zamanda Türkiye'nin ilk ve tek akademik yayın yapan tıp öğrenci dergisi olan TMSJ (Turkish Medical Student Journal) bizim üniversitemizdedir. Hem editörlüğünü hem yazarlığını sadece tıp fakültesi öğrencileri yapmaktadır. Akademiye, bilim hayatına erken bir giriş için oldukça önemli bir adım.

Konaklama

Konaklama için Edirne içinde çok fazla özel yurt ve apartın yanı sıra kampüs içinde 3'ü yarı özel diye geçen çok güzel 4 tane kız KYK, farklı yerlerde de 2 erkek KYY yurdu vardır. Başvuran herkes KYK'ya yerleşmektedir.

Topluluklar

Fakültemizde tıp ile ilgili TÜBAT (Bilimsel Araştırma Topluluğu), TTÖB (Tıp Öğrenci Birliği), GYYD (Yeryüzü Doktorları), Hayaller Gerçek Olsa gibi topluluklar vardır. En köklü topluluk olan Tübat olarak 1990 yılından beri 13 kongre ve 2 şenlik düzenledik. İki haftada bir sunum günlerimiz ve aktif bir kitap kulübümüz var. Alt çalışma kollarımızda aynı konuya ilgili insanları bir araya getirip çalışmalar yapmalarını sağlıyoruz. Süper bir ekiple dolu dolu etkinlikler düzenliyoruz.

Bunun yanı sıra üniversitede aktif çalışan 100'ün üzerinde topluluk vardır. En aktiflerine örnekler: Genç Tema, Kızılay, Sinemacılık, Çevre Gönüllüleri, Münazara, Hayvan Dostu, Doğa Sporları, Fotoğrafçılık, Modern Dans, 4 farklı tiyatro ekibi...
Bu topluluklara ve etkinliklere dilediğinizce katılabilirsiniz. Bunun dışında Edirne'de kampçılık, kano ve doğa sporlarıyla ilgili bağımsız topluluklar da bulunuyor.

Sosyal Hayat

Edirne içinde çok fazla tarihi mekan vardır. Güzelim Meriç Köprüsü manzarası ve sınıra yakınlığı da Edirne'nin ön plana çıkan özellikleridir. Gece hayatı çok hareketli olmasa da az sayıda canlı müzikli mekan ve gece kulübü vardır. Öğrenciler genellikle Ayşe Kadın Yerleşkesinin yanında bir kafeler sokağında ve Saraçlar Caddesi'nde vakit geçirir. Ara sıra tıp ve sağlık partileri düzenlenir. Ayrıca Edirne'de Margi ve Erasta adında 2 alışveriş merkezi bulunmaktadır.

Bu içerik 29.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 230 kez okundu.